Mesaj Sayısı: 3023 Katılım Tarihi: 10.01.09 İl / İlçe: Edirne Yaş : 59
Süreli engelli raporu, ne demektedir. Bu raporların yenilenme süreleri neye göre hesaplanır, engelli raporunun süreli ya da süresiz olma kararı hangi şartlara bağlıdır. Bu soruların tüm cevaplarını bulacağınız makalemize çok vakit kaybetmeden başlıyoruz.
Süreli engelli raporu tanımı
Engelli raporuna başvuru yaptığınızda, tüm fiziksel ve ruhsal hastalıklarınız incelenir ve rapor bu hastalık/hastalıklar üzerine yazılır. Yazılan raporun geçerlilik kısmında süreli engelli raporu ve Süresiz engelli raporu olmak üzere bir alan bulunmaktadır. Eğer hastalığınız tedavi edilebilir, ya da bir süre sonra şiddeti değişebilir bir hastalıksa, rapor süreli verilecektir. Bu durumun sebebi hastalığın şiddetinin azalması ya da tamamen ortadan kalma ihtimalidir.
Süreli engelli raporu kontrol süresi
Süreli olan engelli raporları için mutlaka bir kontrol süresi koyulur. Belli bir standart olmasa da bir süre genelde 2 senedir. Kontrol süresi bittikten sonra rapor yenilenmezse, ya da yenilenen rapor % 40 barajının altına düşerse engelli raporu geçersiz sayılacaktır.
Hangi Hastalıklar için süreli engelli raporu verilir
Süreli engelli raporları genelde kanser hastaları, psikolojik rahatsızlıklar, hormon hastalıkları gibi düzelmesi muhtemel rahatsızlıkları için düzenlenir. Süresi engelli raporları için genelde 2 kez kontrol koyulmaktadır. 2 kontrol sonrasında hastalık devam ediyorsa ve şiddetinde bir değişme yoksa engelli raporundaki süreli ibaresi kaldırılarak rapor sürekli hale çevrilir.
Sürekliye çeviren raporlar için tekrar kontrol gerekmemektedir.